BOTOX, FILLERS EN HUIDVERBETERING


Botox, fillers en huidverbetering bieden hulp bij het fris en elegant ouder worden.

 

De kenmerken van veroudering kunnen ervoor zorgen dat je vermoeid of streng oogt. Dit kan ervoor zorgen dat je minder goed in je vel zit en niet graag in de spiegel kijkt. Of dat als je in de spiegel kijkt je vooral die ene lijn of wallen ziet. 

 

Door botox en fillers met mate én op de juiste manier toe te passen kan een natuurlijk resultaat gecreëerd worden die bij de eigen leeftijd past. 

 

Hierdoor ontstaat er een meer uitgeruste frisse blik, maar blijft ook het eigen karakter van het gezicht én de mimiek behouden. 

 

 

 

Botox werkt als tijdelijke spierontspanner, de huid boven de spier kan herstellen omdat de huid minder diep vouwt waardoor rimpels vervagen.

Rimpels zijn eigenlijk vouwlijnen. Rimpels die veroorzaakt worden door spieractiviteit kunnen met botox verzacht worden, zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en kinlijntjes. Botox is een eiwit die de signaaloverdracht van spier naar zenuw tijdelijk blokkeert. Omdat het product heel nauwkeurig kan worden geinjecteerd is de werking ook zeer lokaal. De dosering bepaalt daarnaast de mate van ontspanning van de spier. 

 

Door deze tijdelijke blokkade neemt de (over)activiteit van de desbetreffende spier lokaal af. Als gevolg van de ontspanning krijgt de huid die over de spier ligt de kans te herstellen omdat de huid niet of minder vouwt. Hierdoor verzachten rimpels. Door een lagere dosering botox te gebruiken blijft de mimiek behouden en ontstaat er een natuurlijk geheel. 

 

De duur van de werking varieert tussen de 3 en 5 maanden. De behandeling met botox kan gezien worden als een "lunchtime treatment" omdat je direct na de behandeling nauwelijks ziet

dat je behandeld bent. 

Hyaluronzuur fillers herstellen volumeverlies en verzachten lijnen.

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur worden gebruikt om volumeverlies te herstellen en om rimpels te verzachten die niet met botox behandeld kunnen worden. Fillers zijn eigenlijk een vulmiddel. Veel voorkomende toepassingen zijn behandelingen van de neuslippenplooi, mondhoeken, wangen, kaaklijn, lippen en slapen. Fillers zijn er in allerlei diktes en stevigheid. Op deze manier is er voor iedere toepassing een geschikt product, dat een natuurlijk resultaat geeft, zo lang de natuurlijke grenzen van schoonheid gerespecteerd blijven. 

 

Hyaluronzuur fillers worden, afhankelijk van de toepassing,  in of onder de huid geplaatst. Hierna worden ze door het eigen lichaam (door het enzym hylase) weer langzaam afgebroken. Gemiddeld blijft een behandeling met hyaluronzuurfillers 6-12 maanden doeltreffend, dit is afhankelijk van het huidtype, metabolisme, de behandelde zone en leefgewoonten (zoals blootstelling aan de zon en roken).

 

 

 

Huidverbetering middels behandelingen met skinboosters maakt de huid gladder, elastischer en beter gehydrateerd. Droogtelijntjes vervagen.

Een mooie huid is glad, egaal, elastisch en goed gehydrateerd. Dit geeft een vitale en frisse uitstraling. De hydratatie en gladheid van de huid is sterk afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur dat aanwezig is in de huid. Hyaluronzuur is namelijk een echter vochtbinder. De hoeveelheid hyaluronzuur aanwezig in de huid neemt sterk af naarmate we ouder worden en zo ook de capaciteit om vocht in de huid vast te houden. Hierdoor ontstaan droogtelijntjes en huidverslapping.
 

Restylane Skinboosters™ maakt gebruik van de wetenschappelijk bewezen werking van gestabiliseerd hyaluronzuur welke in kleine druppeltjes geïnjecteerd wordt in de huid. Op deze manier wordt de huid langdurig diep gehydrateerd. Ook maakt het de huid steviger en elastischer. De behandelingen zorgen voor een geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit en geven de huid haar mooie en natuurlijke gloed terug. Voor een optimaal resultaat is een halfjaarlijkse behandeling noodzakelijk. 

Peelings en de juiste dagelijkse huidverzorging kunnen de huid egaal maken én houden.

 

Een mooie huid is een egale huid. Door jarenlange blootstelling aan de zon raakt de huid beschadigd. Dit zorgt o.a. voor pigmentvlekken. Daarnaast krijgen sommige mensen te kampen met rosacea en andere huidproblemen.

 

Met de juiste adviezen over dagelijkse huidverzorging, de juiste bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon en peelings kan de huid worden geëgaliseerd en gaat deze weer stralen. 

  

Botox verlicht spierspanning gerelateerde hoofdpijn, nek- en schouderklachten.

 

Voordat er ontdekt werd dat botox een effectief middel is tegen rimpels werd het reeds decennia gebruikt voor medische doeleinden. Zo kan botox, wetenschappelijk bewezen, verlichting geven bij diverse soorten spierspanningshoofdpijn, migraine en spierspanning gerelateerde nek- en schouderklachten. Botox is immers een spierontspanner. Bij pijn die ontstaat door een verhoogde spierspanning kan deze verhoogde spanning gereduceerd worden tot een normaal level met botox.

 

In studies naar de werking van botox bij migraine lijkt botox ook de signalen van zenuwen die pijn (nociceptieve prikkels) doorgeven te kunnen blokkeren en daarmee migraine te kunnen verlichten. 

 

Drs. Esther houdt ontwikkelingen op dit vlak nauw in de gaten en behandelt volgens het wetenschappelijke  PREEMPT Protocol. Dit protocol handelt volgens een “fixed-site” injectie techniek. Daarnaast is er ook ruimte voor een  “follow-the-pain” benadering.

Botox is een veilig en effectief middel tegen overmatig transpireren ofwel "hyperhidrosis"

 

Overmatig transpireren kan voor vervelende en ongemakkelijke situaties zorgen. Daarnaast heeft ook kleding veel te verduren van zweet. Soms kruipt er een nare geur in de kleding en keert weer terug na het wassen als het in weer in aanraking komt met nieuw zweet. Botox is een zeer effectieve behandeling bij (overmatig) zweten. De behandeling is snel, veilig en effectief. 

 

Botox wordt bij de behandeling tegen zweten, lokaal, in kleine doses in de huid gespoten en blokkeert daar de werking van de zweetklieren. De behandeling is zeer effectief en geeft een hoge mate van tevredenheid. De angst om elders meer te gaan zweten blijkt ongegrond, in meer dan 95% van de gevallen wordt geen stijging in de zweetproductie elders op het lichaam waargenomen. De werking houdt 4 tot 6 maanden aan. Hierna is de mate van zweten minder of gelijk aan voor de behandeling. 

Kenmerken

 • Werkt met uitsluitend A-merk producten.
 • Staat voor kwaliteit, integriteit en betrokkenheid
 • Uitsluitend subtiele natuurlijke resultaten passend bij de leeftijd.
 • Resultaten waarbij het karakter van het gezicht en de mimiek behouden blijft. 

Specialismen

 • Botox en fillerbehandelingen.
 • Glycolzuurpeelings (uitsluitend bij Doctors at SOAP).
 • Botoxbehandelingen tegen spierspanningshoofdpijn en migraine.

In de media

 

Als cosmetisch arts op tv te zien bij:

 • Life is beautiful
 • Hotter than my daughter

Werkzaam voor

 • Doctors at SOAP, Eindhoven
 • Eerstelijnkliniek, Sint-Michelsgelstel
 • Kliniek Esthetiek, Weert
 • DokterEs, Soerendonk