Nieuw bij dokteres! BEHANDELING VAN PIGMENTVLEKKEN MET DERMAMELAN®


Dermamelan® is een intensieve en zeer effectieve behandeling bij diverse soorten pigmentvlekken. Het is de sterkere variant van de meer bekende Cosmelan®. Dermamelan® mag alleen onder begeleiding van een arts toegepast worden.

Flawless skin

Een stralende egale huid is van groot belang wanneer het gaat om natuurlijke schoonheid. Niet voor niets bestaan er daarom allerlei manieren om de natuur een handje te helpen om je huid “kunstmatig” te egaliseren. De belangrijkste daarvan is een foundation. En tegenwoordig hebben we natuurlijk ook nog allerlei apps met filters die je een handje kunnen helpen met het kunnen verkrijgen van een flawless skin op de foto. Het mooiste is natuurlijk als je huid van nature egaal is. Ben jij op zoek naar een effectieve methode om langdurig je pigmentvlekken flink te doen laten vervagen of zelfs te doen verdwijnen? Lees dan verder!

 

Oorzaak pigmentvlekken

Pigmentvlek kunnen allerlei oorzaken hebben. Voorbeelden hiervan zijn melasma (ook wel bekend als zwangerschapsmasker), post-inflammatoire hyperpigmentatie (een donkere verkleuring op de huid door een eerdere ontsteking of beschadiging van de huid), ouderdomsvlekken (lentigo solaris) en sproeten (epheliden). Deze pigmentstoornissen ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen, blootstelling aan de zon, (langdurige) ontstekingen of beschadiging van de huid (bijvoorbeeld als gevolg van acne) en medicatie, maar in bijna alle gevallen is er een ook belangrijke genetische component.

 

Effectieve behandeling

Pigmentstoornissen zijn soms hardnekkig. Met behulp van peelings, medicatie (vitamine A zuur, hydrochinon), lasers, strikte zonbescherming en de juiste huidverzorging worden wisselende resultaten behaald. Soms kunnen ze zeer teleurstellend zijn of in eerste instantie lijkt het effectief maar komen de pigmentvlekken bij de eerste zonnestraal weer terug zoals het was. 

 

In dit geval is het de moeite waard om een behandeling met Dermamelan® te overwegen. De werking van dit product is namelijk tweeledig en is gericht op zowel corrigeren als reguleren van de pigmentvorming. De behandeling is intensief en bestaat uit een opstartfase waarbij het Dermamelan® masker de eerste depigmentatie inzet waarna in de onderhoudsfase (gedurende 6 maanden) aan verdere depigmentatie en pigmentregulatie gewerkt wordt.  In deze fase wordt 1 tot 3x daags een Dermamelan® creme inclusief zonnebescherming aangebracht.

 

De behandeling is goed wetenschappelijk onderbouwd en onderzoeken tonen uitstekende resultaten op korte en lange termijn.  Daarnaast is deze behandeling geschikt voor alle huidskleuren (fototypes). Tijdens de behandeling wordt de huid NIET gebleekt, je zult dus je eigen kleur, mogelijk enkele tinten lichter, behouden. 

 

Intensieve behandeling

De behandeling is intensief en vraagt om langdurige therapietrouw van 6 maanden om tot het beoogde en optimale resultaat te komen. De motivatie tot therapietrouw wordt gesterkt door de eerste resultaten zijn al binnen 4 weken zichtbaar zijn.  De behandeling is alleen geschikt voor mensen die vastberaden zijn iets te willen doen aan hun pigmentvlekken en die bereid zijn gedurende 6 maanden zich maximaal in te zetten, inclusief de noodzakelijke zorgvuldige zonbescherming. 

 

Meer informatie?

 

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bekijk dan hier de VOOR & NA foto's of neem vrijblijvend contact op met DokterEs!