VISIE EN WERKWIJZE


Kenmerken

 • Uitsluitend subtiele natuurlijke resultaten passend bij de leeftijd.
  Staat voor kwaliteit, integriteit en betrokkenheid.
 • Werkt met uitsluitend A-merk producten (Restylane/Azzalure).
 • Resultaten waarbij het karakter van het gezicht en de mimiek behouden blijft. 

Specialismen

 • Botox en fillerbehandelingen.
 • Botox behandelingen tegen spierspanningshoofdpijn en migraine.

In de media

 

Als cosmetisch arts op tv te zien bij:

 • Life is beautiful
 • Hotter than my daughter

Certificering

 • BIG geregistreerd arts 
 • Cosmetisch arts KNMG
 • Injectables trainer voor andere artsen


Dokter Esther de Vries (BIG-nummer: 39916371201) is werkzaam als zelfstandig cosmetisch arts KNMG. Haar behandelstijl en benadering kenmerkt zich als persoonlijk, vriendelijk, rustig en ongedwongen.

 

Zij realiseert zich dat het besluit om een cosmetisch arts te bezoeken, meestal niet in één dag genomen wordt. Het gaat vaak om meer dan alleen een paar prikjes om een rimpel weg te werken. Vaak gaat het om een persoonlijke zoektocht in het proces van ouder worden en daar wil zij graag bij helpen. 

 

Persoonlijke benadering staat centraal

Ouder worden hoort bij het leven. Er ouder uit gaan zien dus ook. De reden om een cosmetisch arts te bezoeken is voor iedereen anders. Een persoonlijke benadering waarbij de tijd en de rust genomen wordt om samen uit te zoeken wat voor jou belangrijk is staat centraal. Zo wordt samen op zoek gegaan naar een behandelplan dat past bij jou als persoon, je wensen en het budget. Zodat jij spreekwoordelijk en letterlijk “Goed in je vel” blijft zitten.

 

Eerlijke antwoorden op jouw vragen

Veel mensen zitten nog met vragen en twijfels als het over behandelingen met injectables (botox en fillers) gaat. “Is het wel veilig”, “Wat zijn de risico’s”, “Kan het ook op een manier dat het natuurlijk oogt”, “Wat maakt dat het soms zo onnatuurlijk oogt”. Op deze vragen geeft Esther jou eerlijke antwoorden. Zodat jij een weloverwogen besluit kunt maken, waar jij achter staat.

 

Een frisse en uitgeruste uitstraling

Drs. Esther de Vries heeft haar eigen visie op cosmetische behandelingen. Zij vindt dat behandelingen de natuur een handje mag helpen maar dat een natuurlijk resultaat altijd voorop moet staan. Ouder worden hoort bij het leven. Er ouder uit gaan zien dus ook. Voor velen zijn het niet (alleen) de rimpels die gaan storen maar juist een verandering van het uiterlijk die een vermoeide of strenge uitstraling geeft. Vaak is er niet zo zeer de wens er persé jonger maar juist frisser en uitgerust uit te zien. Injectables en huidverbetering kunnen hierbij helpen.

 

Een natuurlijk resultaat, passend bij de leeftijd

Esther de Vries weet door de vele gesprekken die ze heeft gehad dat de angst voor een onnatuurlijk resultaat één van de belangrijkste redenen is voor terughoudendheid. We kennen allemaal wel “die buurvrouw” of “die beroemdheid” waarbij het gezicht totaal veranderd is, de mimiek verdwenen is een mooie natuurlijk uitstraling ver te zoeken is. Het kan echter ook echt anders! Door botox en fillers met mate én op de juiste manier toe te passen kan een heel natuurlijk resultaat gecreëerd worden die bij de eigen leeftijd past. Hierdoor ontstaat er een meer uitgeruste frisse blik maar blijft ook het eigen karakter van het gezicht én de mimiek behouden.

 

Veiligheid behandelingen

Voor de behandeling wordt een uitgebreide medische vragenlijst doorgenomen waarna beoordeeld wordt op behandelingen veilig toegepast kunnen worden.

 

Botox wordt al decennia lang voor medische doeleinden (bijvoorbeeld bij een overactieve blaas, spierspasmen, overmatig transpireren etc) veilig toegepast. Behandelingen met botox zijn veilig en effectief, mits natuurlijk op een juiste manier toegepast. Daarnaast is de werking van botox tijdelijk en omkeerbaar.

 

Drs. Esther de Vries gebruikt niet-permanente fillers op hyaluronzuurbasis van een betrouwbaar merk (Restylane). Deze fillers zijn tijdelijk en worden door het lichaam zelf weer opgelost door het lichaamseigen enzym hylase. De fillers zijn al jaren op de markt en hebben hun veiligheid in wetenschappelijke studies en in de praktijk uitgebreid bewezen. 

 

Aandacht voor het totaalplaatje

Bij de missie om op een voor jou prettige manier ouder te worden kan een bredere kijk passen. Esther kan je ook adviezen geven over huidverzorging en leefstijl. Hoe ga je bijvoorbeeld om met blootstelling aan de zon? Welke producten gebruik je voor je dagelijkse huidverzorging? Wat zijn daarbij belangrijke ingrediënten en welke ingrediënten moet je juist mijden? Esther kan je hierover adviseren. Daarnaast bezit ze  over de nodige kennis over voeding en gezondheid. Kortom “Goed in je vel” zitten!

 

Medische toepassingen botox

Voordat er ontdekt werd dat botox een effectief middel is tegen rimpels werd het reeds decennia gebruikt voor medische toepassingen. Zo kan botox ook verlichting geven bij diverse soorten (spierspannings-)hoofdpijn en migraine. Esther houdt ontwikkelingen op dit vlak nauw in de gaten. Daarnaast is botox zeer effectief tegen overmatig transpireren. Ook voor deze behandelingen en vragen hierover kun je terecht.

 

“Onbekend maakt onbemind”

Er zijn een hoop oordelen over injectables. Er is doorgaans weinig kennis over de toepassingen en de mogelijkheden, maar het zit in onze aard om er, ondanks weinig achtergrondkennis, toch een mening over te hebben. Iedereen is daar natuurlijk vrij in.

Het gebruik van injectables kan op een veilige manier met natuurlijke resultaten. Esther  vertelt je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek! Want... “Onbekend maakt onbemind”.Inhoud van een consult

Eerste consult 

Bij Drs. Esther kun je terecht voor een rustig en eerlijk, vrijblijvend gesprek. Tijdens het eerste consult spreken jullie over je wensen, de mogelijkheden en er wordt een medische vragenlijst doorgenomen. Dit laatste is om te bepalen of injectables veilig kunnen worden toegepast. Tijdens het consult is ook uitgebreid de tijd voor vragen. Eventueel kun je en foto van 10 jaar geleden meenemen zodat Esther kan zien waar in het gezicht de veroudering bij jou specifiek plaats vindt. Tijdens het gesprek observeert Esther je gezicht al, inclusief je mimiek. Daarnaast kijken jullie, voor de spiegel, samen naar je gezicht. Esther bespreekt (indien gewenst) de conditie van de huid, eventuele pigmentafwijkingen, hydratie van de huid, vormen en verhoudingen, rimpels, volume en volumeverlies. Tot slot bespreken jullie een behandelplan met een transparant overzicht van de kosten, die aangepast is aan jouw wensen en je budget. Ook bespreek ik het te verwachten resultaat en de duur van de werking van de beoogde behandeling. 

 

 

Voor de behandeling

“Alles wat je goed wilt doen, vraag aandacht”. Drs. Esther plant daarom nooit afspraken kort op elkaar zodat er voldoende tijd en ruimte is voor een behandeling met precisie. Afhankelijk van de duur van de behandeling en jouw wensen kan een behandeling direct aansluitend aan het consult plaats vinden of er wordt een nieuwe afspraak voor ingepland.

Voor de behandeling onderteken je een behandelovereenkomst waarin nogmaals kort de werkwijze en risico’s vermeld staan die eerder tijdens het consult al besproken zijn. De ondertekening is een wettelijke verplichting voordat we over kunnen gaan op de behandeling. Voor de behandeling maken we ook foto’s. Deze worden alleen gebruikt om bij de controle het resultaat van de behandeling te kunnen bekijken. Ze zullen in geen geval gebruikt worden voor promotie doeleinden.  

 

De behandeling

De behandeling vindt plaats in een confortabele behandelstoel met veilige A-merk producten. Botuline toxine en fillers worden gebruikt van het merk Restylane en Azzalure van het merk Galderma. Desgewenst kan er vooraf gebruik gemaakt worden van een verdovende creme. De behandeling zelf neemt bij botox 15 minuten en bij fillers 20 tot (afhankelijk van de omvang) maximaal 60 minuten in beslag. Tijdens de behandeling wordt de tijd genomen om kwaliteit en precisie te kunnen waarborgen oom ook zodat blauwe plekken zo veel mogelijk worden voorkomen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling krijg je de nodige adviezen en enkele leefregels die gelden voor de eerste uren, dagen en weken. Tevens maken we een afspraak voor 2 tot 4 weken na de behandeling voor een controle.

 

 

De controle

Esther en jij bespreken hoe de behandeling ervaren en verlopen is, en er worden nieuwe foto's gemaakt. Op deze manier kunnen nogmaals de voor- en na resultaten bekeken en besproken worden. Dit is ook een goed moment om nog aanvullende vragen te stellen. Tussentijdse vragen kunnen ook altijd worden gesteld, telefonisch, via de mail of via Whatsapp. Je hebt altijd direct contact met je arts. Ook wordt een inschatting gemaakt op welk moment het resultaat van de behandeling gaat afnemen en er eventueel een nieuwe behandeling zou kunnen plaatsvinden.