ZINK SUPPLETIE VOOR DE BOTOX INJECTIE VERLENGT MOGELIJK DE WERKINGSDUUR

ORALE ZINKSUPPLETIE KAN DE WERKZAAMHEID EN WERKINGSDUUR VAN BOTOX MOGELIJK POSITIEF BEINVLOEDEN 

Onderzoek suggereert dat het nemen van een voedingssupplement met 50mg zink citraat vanaf 4 dagen voor de botox behandeling een positieve werking heeft op de inwerking en werkingsduur van botox. Dit bleek bij 92% van de 77 proefpersonen het geval. Hierbij werd tot 30% van de werkingsduur verlengt.

 

Het innemen van zink lijkt vooral van belang te zijn dat het supplement enige dagen genomen is voor de behandeling om de inwerking ervan te verbeteren en daarmee ook de werkingsduur te beinvloeden. Zodra het inwerken voltooid is heeft het supplement geen invloed meer op de werking van de botox.

 

Bron: Koshy JC, Sharabi SE, Feldman EM, Hollier LH Jr, Patrinely JR, Soparkar CN. Effect of dietary zinc and phytase supplementation on botulinum toxin treatments. J Drugs Dermatol. 2012 Apr;11(4):507-12. PMID: 22453589.

SCULPTRA, Een nieuwe trend op het gebied van optimal aging

ACTIVATE SKIN POWER

Sculptra, een veilige biostimulator die onderhuids geïnjecteerd wordt en de aanmaak van eigen en nieuw collageen stimuleert.

 

Binnen de cosmetische geneeskunde zien we de laatste tijd een shift ontstaan waarbij er steeds meer aandacht bestaat voor het behoud van een goede en stevige huid. De focus ligt daarom meer en meer op (vroeg)tijdige huidverbetering en huidversteviging om het verouderingsproces op deze manier te vertragen en te optimaliseren.

Een biostimulator, die onderhuids geïnjecteerd wordt en de aanmaak van eigen en nieuw collageen stimuleert kan hierbij van grote waarde zijn. Deze behandeling vertraagt het verouderingsproces en geeft een geleidelijk, langdurig en natuurlijk resultaat. 

 

De behandeling met de biostimulator Sculptra is daarnaast ook heel goed te combineren met Restylane Skinboosters. Deze toevoeging op de behandeling met Sculptra vult het tekort aan hyaluronzuur in de huid aan en zorgt voor een mooie glow. Deze behandelingen zijn zeer geschikt binnen de visie van optimal aging vanaf een leeftijd van 30 jaar.

BLOOTSTELLING AAN DE ZON NA EEN BEHANDELING MET INJECTABLES, MAG DAT?

HELP!...

Het is zomer, je gaat binnenkort op vakantie maar je wil eigenlijk ook nog een behandeling ondergaan zodat je vakantiekiekjes er net even wat leuker uitzien en jezelf net even wat beter in je vel zit. In de zomer horen we het vaak “mag ik in de zon nadat ik een injectables behandeling heb ondergaan?"

 

HET KORTE ANTWOORD IS JA!

Maar houdt wel rekening met een aantal zaken.

VOORKOM EXTREME BLOOTSTELLING ZONDER ZONBESCHERMING

We verwachten natuurlijk niet van je dat er geen enkele zonnestraal je gezicht bereikt na een behandeling. En je kunt een behandeling prima ondergaan in de zomer, ook als het zonnig is buiten. Zelfs enkele dagen voordat je op vakantie gaat. Maar bescherm jezelf na een behandeling goed tegen de zon met een zonnebrandcreme met een hoge factor en voorkom langdurig direct zonlicht op je gezicht. Heb je bijvoorbeeld plannen om een terrasje te gaan pikken terwijl het lekker weer is en het zonnetje schijnt? Kies tot enkele dagen na de behandeling voor een schaduwplekje, onder de parasol  of draag een hoed zodat direct zonlicht jouw gezicht niet gedurende lange tijd bereikt.  Je kunt normale dagelijkse activiteiten dus gewoon doorzetten en zelfs op vakantie, mits met zonbescherming. Ga je op "een bak vakantie" (wat natuurlijk uberhaupt geen goed idee is), dan is het niet verstandig om kort daarvoor een filler behandeling te ondergaan. Zonnebank is de eerste week na de behandeling ook geen goed idee.

 

WAAROM?

Omdat de huid wat kwetsbaarder is na een behandeling (bijvoorbeeld door zwelling of de huid barriere is doorbroken door het prikken). Dit geeft een verhoogde kans op verbranding (en als je echt pech hebt, pigmentvlekken). De kans op een kwetsbare huid is overigens groter na een behandeling met hyaluronzuur dan na een botoxbehandeling. Bij een behandeling met botox krijg je enkele speldenprikjes met een zeer dun naaldje. De huid is hier doorgaans binnen een dag al grotendeels van hersteld.