OVER DRS. ESTHER DE VRIES - COSMETISCH ARTS


Kenmerken

 • Werkt met uitsluitend A-merk producten.
 • Staat voor kwaliteit, integriteit en betrokkenheid
 • Uitsluitend subtiele natuurlijke resultaten passend bij de leeftijd.
 • Resultaten waarbij het karakter van het gezicht en de mimiek behouden blijft. 
 • Samenwerking en overleg met dermatoloog Dr. Ilse Kroft van DermaTwente. 

Specialismen

 • Injectables-trainer voor artsen (1-on-1) en Galderma workshops.
 • Botox en hyaluronzuur filler behandelingen.
 • Huidverbetering middels Profhilo® en Dermamelan®.
 • Botoxbehandelingen tegen spierspanningshoofdpijn en migraine.

In de media

 

 Als cosmetisch arts op tv te zien bij:

 • Life is beautiful
 • Hotter than my daughter

Werkzaam voor

 • Doctors at SOAP, Eindhoven
 • Eerstelijnkliniek, Sint-Michelsgelstel
 • DokterEs, Soerendonk
 • De Clinique, Den Bosch


Dokter Esther de Vries is cosmetisch arts en heeft een passie voor het bereiken van natuurlijke resultaten met botox en fillers. Ze bereikt dit door de natuurlijke grenzen van schoonheid te bewaken en te respecteren. Hierdoor ontstaat er een uitgeruste frisse blik, maar blijft ook het eigen karakter van het gezicht én de mimiek behouden. 

 

Injectables trainer

Haar visie op het veilig gebruik van injectables en het belang van het bereiken van natuurlijke resultaten geeft ze ook graag door tijdens haar werkzaamheden als injectables trainer voor Galderma (Restylane en Azzalure). In deze trainingen leert ze artsen te werken met botuline toxine, hyaluronzuur fillers en hyaluronzuur skinboosters.

 

Kwaliteit, integriteit en betrokkenheid

Dit zijn voor Esther de belangrijkste punten in haar werk als arts. Ze leeft zich in, probeert wensen en verwachtingen helder te krijgen en geeft eerlijke adviezen. Ze werkt uitsluitend met A-merken. Daarnaast is ze een perfectionist. Dit wil zeggen dat ze graag de tijd neemt voor haar behandelingen en secuur te werk gaat. 

 

Alleen natuurlijke resultaten, passend bij de leeftijd

Subtiele natuurlijke resultaten passend bij de leeftijd, waarbij het karakter van het gezicht en de mimiek behouden blijft. Dát is waar Esther voor staat en wat zij ook altijd voorop zal stellen. Ieder gezicht is uniek met een eigen schoonheid en dat wil ze ook graag zo houden. 

 

Veiligheid en kwaliteit

Esther werkt uitsluitend met A-merk botox en fillers. De fillers die zij gebruikt zijn niet-permanente fillers op basis van hyaluronzuur (Restylane). Deze zijn al vele jaren op de markt en hebben hun veiligheid inmiddels in de praktijk én wetenschappelijk bewezen.

 

Samenwerking en overleg met dermatoloog Dr. Ilse Kroft van DermaTwente

De cosmetische geneeskunde heeft veel raakvlakken met de (cosmetische) dermatologie. Het is dan ook ontzettend fijn dat er een mooie samenwerking tot stand is gekomen met dermatoloog Dr. Ilse Kroft (www.dermatwente.nl). Er is wederzijds laagdrempelig contact bij vragen, problemen en twijfels. 

 

Opleiding arts en tot longarts

Esther studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Na het behalen van haar diploma was zij met veel plezier vier jaar werkzaam in het ziekenhuis als longarts in opleiding. 

Voor haar opleiding tot longarts was zij werkzaam op diverse afdelingen waaronder de longziekten, interne geneeskunde, cardiologie, intensive care, spoedeisende hulp en maag- darm- en leverziekten. Ze ontwikkelde daardoor een brede medische kennis en maakte uitgebreid kennis met de verschillende culturen binnen de medische sector en ziekenhuizen.

 

Haar hart volgen - een carrière switch

Hoewel Esther veel voldoening haalde uit het contact met patiënten en het vakinhoudelijke aspect van haar werk in haar opleiding tot longarts, besloot zij toch haar hart te volgen en zich om te scholen en zich te verdiepen in de cosmetische geneeskunde. Daarmee maakte zij van haar passie voor esthetiek, haar beroep.
 

De zin en onzin van huidverzorging

Naast de toepassing van botox en fillers bestudeerde ze ook de wetenschappelijke basis van de (dagelijkse) huidverzorging om zo inzicht te verkrijgen in de zin en onzin van huidverzorging. 

 

Verdieping in de medische toepassingen van botox

Esther legde zich naast de esthetische toepassingen van botox, zich ook toe op de medische toepassingen van botox. In het bijzonder de behandeling van spierspanningshoofdpijn en migraine. Daarbij volgt zij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en literatuur op de voet. 

 

Continue op zoek naar verbetering en nieuwe ontwikkelingen

Om haar kennis en vaardigheden up to date te houden bezoekt Esther jaarlijks diverse hands-on-traingen, Masterclasses en (inter)nationale congressen. 

 

Passie voor esthetiek in de vrije tijd

Haar passie voor esthetiek komt ook in haar vrije tijd tot uiting, waarbij ze zich bezig houdt met portretfotografie in haar eigen fotostudio. Daarnaast is ze graag bezig met interieur en ontwierp zij samen met haar man hun huis waar ze nu met veel plezier in wonen.

 

 

BIG-nummer: 39916371201